JP Clean Servis poskytuje veškeré úklidové služby, výškové čištění, ale také čištění koberců a čalounění

Dnes je 27.07.2024, 09:04, svátek slaví Věroslav

Demineralizovaná voda. Víte co to je?

Demineralizovaná voda se stává stále populárnější volbou pro mytí hladkých povrchů a skel. Ale proč bychom měli používat demineralizovanou vodu místo běžné vody z kohoutku? V tomto článku se podíváme na několik důvodů, proč je demineralizovaná voda lepší volbou pro mytí.

 

Co je demineralizovaná voda?

Než se dostaneme k důvodům, proč používat demineralizovanou vodu, pojďme si nejprve říct, co to vlastně je. Demineralizovaná voda je voda, ze které byly odstraněny minerální soli a jiné nečistoty. To se děje procesem zvaným demineralizace, který může být prováděn různými způsoby, jako je reverzní osmóza nebo iontová výměna.

 

Proč používat demineralizovanou vodu k mytí hladkých povrchů a skel?

1. Bez skvrn a šmouh

Jedním z hlavních důvodů, proč používat demineralizovanou vodu k mytí hladkých povrchů a skel, je to, že neobsahuje minerální soli a jiné nečistoty, které mohou zanechat skvrny a šmouhy na povrchu. Když používáte běžnou vodu z kohoutku, obsahuje minerální soli a jiné nečistoty, které se mohou usadit na povrchu a zanechat šmouhy a skvrny.

2. Delší životnost povrchu

Dalším důvodem, proč používat demineralizovanou vodu k mytí hladkých povrchů a skel, je to, že pomáhá prodloužit životnost povrchu. Minerální soli obsažené v běžné vodě mohou poškozovat povrchy a způsobovat korozi. Použitím demineralizované vody se minimalizuje riziko poškození povrchu.

3. Lepší čistota

Demineralizovaná voda také umožňuje dosažení lepší čistoty. Bez minerálních solí a jiných nečistot se snadněji odstraňují nečistoty a mastnoty z povrchu.

4. Méně spotřeby čisticích prostředků

Použitím demineralizované vody k mytí hladkých povrchů a skel může být také snížena spotřeba čisticích prostředků. Bez minerálních solí a jiných nečistot se snadněji odstraňují nečistoty a mastnoty z povrchu, což umožňuje použít méně čisticího prostředku.

5. Ekologický přínos

Posledním důvodem, proč používat demineralizovanou vodu k mytí hladkých povrchů a skel, je ekologický přínos. Použitím demineralizované vody se minimalizuje spotřeba čisticích prostředků a snižuje se množství odpadních látek produkovaných při mytí.

 

Závěr

V tomto článku jsme si ukázali několik důvodů, proč je demineralizovaná voda lepší volbou pro mytí hladkých povrchů a skel. Použitím demineralizované vody minimalizujeme riziko poškození povrchu, dosahujeme lepší čistoty a snižujeme spotřebu čisticích prostředků. Navíc má použití demineralizované vody ekologický přínos. Pokud tedy chcete dosáhnout dokonalého lesku na vašich hladkých površích a sklech, zkuste použít demineralizovanou vodu při jejich mytí!

 

 

Fotografii nám pro tento účel poskytla firma KAPE čištění s.r.o.

 

JP CLEAN SERVIS - úklid a čištění na Firmy.cz


Autor: admin , Přidáno dne 05.03.2023 15:18